Blauw licht

Winterlicht

De wondere wereld van het blauwe licht...

 

 

 

De winter brengt mooie momenten om te kunnen fotograferen. Sneeuw, ijs, mist en rijp zijn natuurlijk de eerste dingen waar je aandenkt in deze tijd.
Maar er is nog iets wat bijzonder is, dat is het winterlicht. De laagstaande zon geeft een andere sfeer in een foto dan in de andere seizoenen. Hoe kun je daar optimaal gebruik van maken? Door goed de weersverwachting in de gaten te houden en eropuit te trekken als er zich bijzondere omstandigheden voordoen.
Deze foto's heb ik gemaakt aan de rand van een dennenbos. Het had 's nachts gevroren en na de middag leek het wat mistig te worden. Nu erop uit, was m'n eerste gedachte!
De zon zakte al snel en het mooie blauwe licht zou weldra achter het bos verdwijnen. De foto's zijn alledrie die middag gemaakt en ik vond het licht werkelijk fantastisch, van vele kleuren blauw naar meer aqua.

Door te fotograferen met meervoudige belichting kon ik het prachtige licht nog beter vastleggen. Hier is gebruik gemaakt van drie verschillende opname's die de camera samenvoegt tot één foto.

 

Blauw licht

Canon 5D MKIII
Zoomlens 70-300 mm F4-5.6
Samengesteld beeld
iso 50

 

Blauw licht

Canon 5D MKIII
Zoomlens 70-300mm F4-5.6
Samengesteld beeld
iso 400

 

Blauw licht

Canon 5D MKIII
Zoomlens 70-300mm F4-5.6
Samengesteld beeld
iso 400

 

 

Terug naar blog >>

Copyright © 2017 Nel Talen. Alle rechten voorbehouden.