Wim van Es: Porseleinzwam
Hoi Nel, Weer mooie foto’s gezien dankzij je nieuwsbrief, Vooral die van de porseleinzwam vind ik erg mooi en bijzonder. Groet, Wim

01/11/17
peter nadort: jouw toelichtig
Nel, mijn dank is groot voor je toelichting op de 3 foto's hoe jij te werk gaat. Was al wezen spelen met de dubbele opname maar kwam daar toch niet zo ver mee. Nu de toevoeging van de Helios die ik al zo'n 30 jaar heb liggen en hoop dat hij nog steeds doorzichtbaar is. Nu de macrolens toch, deze moet eerdaags komen. Mijn grote dank, groet, peter nadort

31/10/17
Wijnand van Buuren: Klasse

Ha Nel, 'Klasse verloochent zich niet' is een uitdrukking die zeer van toepassing op je fotografie is. Gefeliciteerd met de mooie resultaten en prijzen die je hebt gewonnen. Hopelijk kan je nog heel lang blijven genieten van het zijn in de natuur. Ik geniet graag mee. Hartelijke groeten, Wijnand.


01/09/17
Hettie Heijnis: leliebladeren
Bedankt voor je toelichting bij de foto van de bladeren. Heel mooi en zorgvuldig gedaan.

30/08/17
Hettie Heijnis: onder de indruk

Ik ben helemaal onder de indruk van je foto's. Prachtig!


06/05/17
Gonny : Nieuwsbrief

Beste Nel wat een prachtige serie heikikkers. Hier zal wel heel wat tijd voor nodig geweest zijn, hoewel ze zo kort blauw zijn. De verschillende benaderingen van de krentenboompjes geeft mij inspiratie om daar volgend jaar ook mee aan de gang te gaan.


02/05/17
irma de lange: heikikker
Nel, wat een fantastisch filmpje van de heikikker, echt genieten!

02/05/17
Cornelis: Bewondering
Fotografie tot kunst verheven. Mijn grote bewondering! Cornelis

31/03/17
Hettie Heijnis: Mooi!
Indrukwekkend! Ik zag je foto's op Zoom en kwam zodoende op je website. Het is heel inspirerend wat je doet en laat zien.....heel mooi!

26/03/17
Noortje Russel: nieuwe foto's
Hoi Nel, Iedere keer genieten als er weer nieuwe foto's op je site staan. Dit keer met je creatieve en prachtige winterbeelden ook weer zo bijzonder... en de foto van de maand ook prachtig gedaan en bewerkt. Jaloersmakend knap! Groeten, Noortje

27/02/17
irma: genieten
zo'n mooie sfeer, prachtig licht , verstilling de winterkou spat er vanaf weer een prachtige serie deze maand, bedankt voor het delen!

30/01/17
Anja: Mooi!
Hoi Nel Ik snap wat je bedoelt. Er staan weer hele mooie foto's tussen maar aan een paar moet ik even wennen.

03/07/16
Irene van der Vlies: Wat een prachtige foto's
Hallo Nel, ik heb genoten van de prachtige foto's en ze geven mij veel inspiratie.

20/06/16
Bert-Jan: nieuwsbrief
Wat weer fantastisch 'geschoten', prachtig Nel!

02/05/16
Piet Nicolaas: Prachtige natuurfoto's

Wat een prachtige foto's staan er op je site. Dit is echt genieten. Dit zijn foto's zoals ik ze ook graag zou maken. Er zit heel veel inspiratie voor me in. Ik ga nog meer mijn best doen, en heel veel oefenen om deze kwaliteit van foto's te kunnen benaderen. Ik houd je toekomstig werk in de gaten.


15/03/16
Hendrika Puntdroad: Prijs
Ha Nel, van harte gefeliciteerd met het winnen van de Creaprijs 2016 van Nederpix! Je winnende foto vind ik sprookjesachtig. En ook nog winnaar van de 3e prijs: top!

05/03/16
Margo: Prachtig
Hallo nel, even een kijkje genomen in je foto-galerij. Prachtig de verstilde opnames van de eenvoud. Mijn complimenten Groeten margo

03/03/16
irma: boerenkrokus
Wat een mooie opname van een boerenkrokus! Blij dat je beschrijft hoe je hem gemaakt hebt, nodigt uit tot experimenteren. Bedankt weer voor de prachtige foto's, het blijft een genot door je website te bladeren.

28/02/16
Aad van der Klaauw: Bewondering

Puur kunst, zelfs in de winter krijg ik nog een warm gevoel. Wat fijn dat je de schoonheid van de natuur zo mooi vastlegt.


01/02/16
irma de lange: ijsfoto's

Bedankt weer voor de prachtige ijsfoto's, een genot voor het oog.


30/01/16
Cees van Gastel: Compliment

Weer eens door jouw site gebladerd. Wat een geweldige beleving. Je passie voor fotografie en natuurbeleving spatten van je werk af. Elke foto is een hoogtepunt met enorm veel gevoel voor kleur, compositie, sfeer en techniek. Naast de vele bijzondere foto's die op internet zijn te bewonderen behoren die van jou tot mijn favorieten. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van al het moois wat ons kijkers en fans nog te wachten staat. Vr. groet. Cees.


30/01/16
Marwil: Site

Tsja, wat moet ik hier nog aan toevoegen? Gewoon geweldig en ben 'n groot bewonderaar van je. Wat 'n heerlijke sfeer weet jij in je foto's te brengen.


26/12/15
Johan: Wolken foto

Wolken foto voor de atlas,........... al had ik maar de helft van jou "foto ogen". Erg mooi!! Groetjes Johan (v/d Campers)


07/12/15
Johan: Prachtige foto's

Prachtige foto's Nel met oog voor detail. Dat heb je of dat heb je niet; leren kun je dat niet. Omdat de foto's zo inspirerend zijn ga ik hier vaker komen. grtjs, Johan


25/11/15
Marieke Schouten-Ruis: Website

Nel, in Roots gelezen, dat je zo'n eenvoudige en mooie website hebt. Ben gelijk gaan zoeken. Wat mooi!! En wat een prachtige fotos. Hartelijke groeten Marieke


10/11/15
Jan van der Greef: Opaalkust

Prachtige abstracte beelden genomen bij de Opaalkust, schitterend van compositie en kleur, complimenten Nel !!


29/10/15
Marina: Wolken
De foto's van de wolken zijn prachtig!

29/09/15
Math Gossens: Bewonderenswaardig

Hoi Nel, Ik ken je foto's van DDN en bewonder ze al een tijdje, heb natuurlijk ook de column in de laatste Natuurfoto Magazine gelezen, had eigenlijk al veel eerder op je site moeten kijken maar kwam er nooit van, maar vandaag eindelijk wel, buiten dat de site zeer netjes verzorgd en rustig opgebouwd is laat je portfolio dat zien wat ik van je ken, één en al creativiteit ten top op welk gebied dan ook, omlijst met je eigen handschrift maar stuk voor stuk kijkplezier, ga zo door, je bent 'n drijfveer voor velen denk ik. groetjes Math Gossens Heerlen


03/09/15
Noortje Russel: Genieten (en een beetje jaloers)
Beste Nel, geheel toevallig kwam ik op jouw website terecht, en ik heb net even genietend door je portfolio gebladerd. Wat een schitterende foto's maak je, met veel gevoel voor sfeer en compositie. Echt prachtig. Ben stiekem ook een beetje jaloers :-) Beste groet, Noortje

11/08/15
Lia Keizer: Je blijft kijken

Je blijft kijken en wilt alleen maar meer, meer, meer.... Wat een mooie foto's, bijzonder sfeervol. Het is een genot om naar te kijken. Blijf ons maar 'verrassen'.


05/08/15
Hans Smink: fotografie
Beste Nel, Met regelmaat bezoek ik je website omdat jou manier van fotograferen me erg aanspreekt. Wat ik me afvraag is waar vind je al die mooie vlinders, welk gebied bezoek je? Ik zelf fotografeer ook veel in de natuur maar ik kom niet verder dan de bekende en algemene vlinders. Verder m'n compliment voor je rustige overzichtelijke website. Misschien vindt je het leuk om mijn website eens te bezoeken www.ateliervogelvrij.nl Ik hoop dat je mensen nog lang zult inspireren met je foto's. vriendelijke groet Hans Smink

15/07/15
José: Prijs
Hallo Nel Gisteren was ik op de pixperience 2015. Jij bent geëindigd met de 1 e prijs. Ik wil je laten weten dat ik de foto van de kikker geweldig ontroerend vond. Van harte gefeliciteerd. Groeten José Middelhuis

08/03/15
broertje: foto
Há zus! Weer ontroerend mooi. Prachtig!!

30/04/15
irma de lange: oogstrelend
Nel, wat een prachtige foto's, een genot om naar te kijken. Ben nu al benieuwd naar je volgende foto. Het stimuleert mij om meer met mijn macrolens op stap te gaan. De foto's komen prachtig uit in je mooi opgezette website.

05/03/15
Wijnand: algemeen
Het is voor mij altijd een fijne ervaring om je website te bezoeken en de fraaie opnamen te bewonderen, Nel. Dank je voor het delen.

05/03/15
peter nadort: jouw foto's
Nel, ik word er stil en weemoedig van, schitterend

05/03/15
Caroline Opdam: alles

Hallo Nel, Zoals afgesproken heb ik een kijkje genomen op jouw site, om eens te zien wat voor foto's je maakte. Ik was al een beetje voorbereid, omdat ik de foto's van de sneeuwklokjes heb gezien van zaterdag 28 februari. Toch was ik overdonderd toen ik de prachtige foto's zag. Het uitlichten van het onderwerp en neerzetten in een heel pure en tere vorm. Schitterend!!! Je geeft mensen een kijkje in het kleine waaraan zo vaak voorbij wordt gegaan en maakt hun wereld zoveel mooier. "Stilstaan" zou zeker een woord zijn dat ik bij je werk voel. Ik zal zeker vaak op je website kijken. Hij is al toegevoegd aan mijn favorieten!


28/02/15
Paul van Gorp: website
Beste Nel, Je blijft mij steeds weer verrassen met je prachtige foto's. Een genot voor het oog, en ook je website is een plaatje. Groet, Paul

31/01/15
Aad van der Klaauw: Complimenten

Mijn complimenten voor de warme foto's, die de schoonheid van de natuur laten zien. Een positieve kijk op deze wereld, die zo mooi is, als je het wilt zien.


23/12/14
Anja: Geweldig
Nel, je hebt heel veel prachtige foto's op je site,. maar de laatste van december.....geweldig! Liefs, Anja

20/12/14
Rolande: foto van de maand
Nel, wat was het weer fantastisch! Inderdaad magisch zoals je vertelde. Wat maak je me blij met deze foto's.

04/12/14
Cees van Gastel: Foto van de maand

Prachtige gedempte kleuren en een wonderlijk sfeer vormen in deze bijzondere opname het decor van een geslaagde herfstsfeer. Gr. Cees.


30/11/14
Roely: lichtharp

Dag Nel, goed dat je een e-mail stuurde zodat ik weer wat mooie foto's tot me kon nemen. Je weet je bijzondere manier van kijken heel mooi te illustreren met je foto's. Knap, doordacht en met een prachtig resultaat!


30/11/14
Joke Dingelhoff: Recente foto's

Stuk voor stuk juweeltjes, Nel. Ik heb met open mond zitten kijken. Wow! Die vliegenzwam is wel héél mooi! Groetjes, Joke (Joke's Camera).


30/11/14
cees van gastel: Compliment

Wat heb ik genoten van de geweldige foto,s die ik van jou heb gezien op internet, dank zij het mooie praktijkboek macrofotografie. Misschien klinkt het sentimenteel, maar enige ontroering kan ik niet ontkennen, bij het zien van zoveel topfoto's. Er valt nog heel wat te leren voor mij. Ik zal je zeker blijven volgen, vooral omdat je benadering van fotografie enorm inspirerend werkt. Gr. Cees


25/11/14
Eduard van Mil: Fraaie foto's op je site

Hallo Nel, Ik wil je graag complimenteren met je foto's op je site. Stuk voor stuk juweeltjes vooral de abstracte foto's zijn voor mij een inspiratie bron. Sinds kort plaats ik mijn eerste macro's op Nederpix en ik volg je daar dan ook met belangstelling. Groet Eduard van Mil


21/11/14
Toon de Smit: Je Werk
Mooi Nel!

08/11/14
Jan van der Greef: Stroompatronen
Prachtige stroompatronen Nel , ik geniet weer met volle teugen! hartelijke groet, Jan

08/11/14
Pa en Ma Grobben: Vlinders
Nel, wat hebben wij genoten van je mooie foto's. Wij kijken elke maand en we krijgen er steeds meer zicht op. We zijn trots op je. Liefs Pa en Ma

08/11/14
Paul van Gorp: Website
Beste Nel, Ik ben pas nieuw op Nederpix, ik doe en deed meer Birdpix. Ik heb ontzettend genoten van je prachtige foto's en zal je zeker blijven volgen, hoop hierdoor veel van je te leren. Groet, Paul

08/11/14
Anny: foto van de maand
Hallo Nel, Een prachtige foto van de klaprozen. groetjes van Anny

08/11/14
conny: smaragdvlinder
lieve Nel Wat heb je weer prachtige foto`s gemaakt. Super ik ben elke keer weer benieuwd naar je foto`s

08/11/14
Reinier van den Born: Indrukwekkend
Ha Nel, Heb weer zitten genieten bij het bekijken van jou foto's. Wat een klasse! Ga zo door! Groeten Reinier.

08/11/14
Ellen Beckmann: foto`s
Ik ben erg onder de indruk van jouw manier van fotograferen,en het is puur genieten van jouw werk.groet Ellen.

08/11/14
Riet de Jager: wat mooi en professioneel !
Wat een geweldig mooie (en goeie) website en prachtige foto's ! Ja, wat verrassend kunnen die details zijn, maar jij weet er ook echt kunst van te maken ! Gezien dat je ook exposeert; Mijn complimenten: zeer knap! Prachtig al die mooie sferen; zeer rustgevend. Ik verheug me al op nog meer en intensiever bekijken van al dat moois. Leuk dat je ook deelt hoe je het doet; Zal je site doorgeven aan een goeie vriend die ook fotograferen als passie heeft. Fijn dat jij er ook zo van kunt genieten. Tot gauw groeten van Riet

08/11/14
peter en sandra: fijne kerstdagen
Hallo Nel en Harry wij wensen jullie hele gezellige kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2014 toe en dat je maar weer hele mooie foto's mag maken we genieten er steeds weer van! een lieve kerstgroet Peter en Sandra.

08/11/14
Greet: Nieuwjaarswens
Wat een mooie en originele kaart heb je weer gemaakt.Je laatste foto's weer eens rustig doorgebladerd… wat een sfeervol en mystieke beelden maak je. Ik houd wel van zo'n sfeertje Nel! Ben nu al benieuwd naar je fotowerk in 2014. Wens jullie ook alle goeds voor 2014.

08/11/14
Andrea Buchta: Weihnachtsgruesse
Liebe Nel, ich wünsche Dir und Harry ein schönes Weihnachtsfest und für das neue Jahr 2014 alles Liebe, Gute und viel Gesundheit. Freue mich schon auf ein neues Monatsfoto von Dir und weiterhin viel Zeit und interessante Motive zum Fotografieren. Viele Grüße von Andrea aus Bielefeld nunatierfilm.de

08/11/14
Roely: Herfstpaddestoelen
Dag Nel, via je man kwam ik op je site, hij promoot je op de nieuwsgroep nl.vogels.vogelaar en terecht! Je maakt erg mooie sfeeropnamen, het is alsof de paddestoelen op een verre planeet staan, het is bijna onaards. Mijn complimenten! Roely

08/11/14
Wijnand van Buuren: FvdM
Ha Nel. Zo langzamerhand begin ik er al naar uit te kijken, naar jouw foto van de maand. Het zijn iedere keer inspirerende beelden. Gemaakt met een heel sfeervol eindresultaat, dat mij erg aanspreekt. Mooi om daar deelgenoot van te zijn. Dank je wel. Hartelijke groeten, Wijnand.

08/11/14
Jan van der Greef: Foto van de maand
De recente foto van de maand bracht me weer op je website, wat een fantastische sfeerbeelden maak je toch Nel !, heerlijk om van te genieten, groeten Jan van der Greef

08/11/14
Rolande: recent
Ha Nel, Weer even genoten op je website en in alle rust je recente foto's gezien. Als je niet rustig bent dan word je het wel van jouw foto's. Wat heb je weer een mooie sfeer te pakken. De herfst was al mooi, maar jij weet er een dimensie aan toe te voegen. Een kijkgenot! Liefs Rolande

08/11/14
Andrea Gulickx: Wat mooi Nel
Hai Nel Wat een prachtige foto van de maand. Leuk dat je me die gestuurd hebt. Ben ik nu ook aangemeld voor je nieuwsbrief? Dat zou ik leuk vinden. En wat een mooie foto's op je site. Ik heb net even gespiekt bij recent. Wauw super mooi. En inderdaad die zandfoto is ook fantastisch. En die waterfoto vaag is ook zo mooi. Prachtige beelden maar dat kan ook niet anders van een prachtig mens. Fijn je ontmoet te hebben. Groetjes Andrea

08/11/14
Wijnand: Foto van de maand
Ha Nel. Het experiment met meervoudig belichten is je goed afgegaan, denk ik. Het eindresultaat spreekt me toch iets minder aan dan veel van je andere werk omdat het beeld nu naar mijn smaak toch wel erg druk is geworden. Ik moest er even goed voor gaan zitten om het geheel in me op te nemen. Hartelijke groeten, Wijnand.

08/11/14
Nel Taal: eerste kennismaking
Dag Nel, Bij het zoeken naar informatie over mijzelf op internet stuitte ik op jouw naam en je werk. Het raakt mij hoe treffend en wezenlijk je het bijzondere van de natuur weet vast te leggen. De foto's van de schelpen en de boom vind ik heel bijzonder. Fijn, om je werk te kunnen zien. Straks verder kijken of en waar je exposeert. Hartelijke groet, Nel Taal

08/11/14
Bert-Jan: Algemeen
Hoi Nel, Weer even 'snuffelen' op jouw site en opnieuw geraakt door de kwaliteit van het fotowerk. Zó ingetogen en intiem, jij legt een wereld open die wij als "jachtige mensheid" moeten missen. Dank daarvoor. Ik hoop dat je ons blijft verrassen

08/11/14
Marc Gottenbos: Prachtig
Hoi Nel, wat een prachtig gevulde site heb je, ga zo door! Gr, Marc

08/11/14
peter en sandra timmerman: geweldig
Hallo Nel, wat een prachtige website en wat een geweldige foto's we hebben er van genoten !

08/11/14
inge reinders: website
Heel erg mooi Nel!

08/11/14
Andrea Buchta: Foto des Monats
Hi Nel, ich habe noch nie so schöne Fotos gesehen, wie deine!!! Deine Fotos haben einen eigenen Charakter und sind einzigartig. Sie verdienen eine hohe Auszeichnung! Weiterhin viele schöne Motive, ganz viele liebe Grüße, Andrea aus Bielefeld

08/11/14
ben walet: Jouw foto's
Hoi Nel, dankzij je gegevens op de (ver-) nieuwde website van DDN zag ik dat je een eigen site hebt. Geweldig ! Maar dat ik veel van je foto's erg kan waarderen had je denk ik al begrepen. Keep up the good work ! Beste groet, Ben

08/11/14
Roos van Maurik: Mooi
Je website is al net zo mooi als de foto's die je maakt. Ik hoop nog veel van je mooie platen te genieten. Hier en op Deeldenatuur.nl www.RoseysPhotoworld.nl groetjes Roos van Maurik

08/11/14
Melanie: Heikikkers
Je heikikkers zijn prachtig Nel!

08/11/14
Nelleke van der Veen: je foto's
dag Nel, we ontmoetten je man -heel prozaïsch- bij onze kaaswinkel. Beide heren spraken over vogels zien en herkennen. Mijn man en ik zijn geïnteresseerde leken en zo kwamen ook wij met elkaar aan de praat. Je man gaf je webstek door en ik heb genoten van de pracht en de verstilling in je foto's. Knap! Nog lang niet alles gezien, want ik wil er van genieten! Ik kom hier zeker terug. Groet, Nelleke/Ruinen

08/11/14
Elles: Foto's
Prachtige foto's Nel, heerlijk om even naar te kijken. Groet, elles

08/11/14
Henny van Egdom: website
Hoi Nel, We kennen elkaar niet persoonlijk maar ik ken jou werk natuurlijk wel. Prachtige foto's die zeer herkenbaar zijn wat betreft de maker. Mooie softe kleuren en de scherpte op de juiste plek. Compliment voor je website en natuurlijk je foto's. Gr Henny van Egdom hsnaturephoto.com

08/11/14
conny: recente foto`s
lieve Nel, Wat een prachtige foto`s, vooral de laatste van de bomen tinten grijs is heel erg mooi, fijn dat je zo geniet van het fotograferen.

08/11/14
Lenie: FMDV
Hallo Nel, op de FMDV heb ik een paar van je prachtige foto's gezien, jammer dat je er niet mee in de prijzen viel. Ik vind ze prachtig en ook hier op je site heb je schitterende foto's staan! Complimenten! Groet, Lenie http://www.leniedoornkamp.nl

08/11/14
Greet Glotzbach: Fotowerk en website
Eindelijk de rust en tijd genomen om je fotowerk en nieuwe website op mijn gemak te bekijken. Wat maak je schitterende foto's! Erg sfeervol en mooie composities. Je hebt me weer op een "fotospoor" gezet. Smaakvolle website. Ben benieuwd naar je nieuwe foto's, neem zo nu en dan weer eens een kijkje.

08/11/14
Jans Koops: website
Nel, heb even tijd gevonden om naar je website te kijken. Wat maak jij prachtige foto's. Dat vond ik al op NP, maar op je website zo bij elkaar. Fantastisch. groet, Jans

08/11/14
Ronald van Dijk: Bezoekje
Beste Nel, Via Nederpix naar je eigen site doorgeklikt. Prachtige foto's, mooie composities, kleuren en sfeer. Ik ben weer extra geinspireerd. Hartelijke groet, Ronald.

08/11/14
Gert Gelmers: Website
Dag Nel, We hebben samen de foto's op jouw website bekeken. We vinden jouw stijl erg mooi. Je weet op een fantastische manier de juiste sfeer te scheppen. Wij hebben er erg van genoten. Hartelijke groeten, Gert en janny Gelmers www.vlindersenzo.nl

08/11/14
Gertjan Onvlee: Prachtig!
Dag Nel, Via Nederpix ben ik op uw website gekomen. Wat een prachtige foto's heeft u hier staan. Ik weet weinig van macro fotografie, maar ik weet wel wat ik mooi vind ;) Mooie super overzichtelijke website ook. Niet te veel poespas. Mvg. Gertjan Onvlee (neem ook even een kijkje op mijn website: http://onvlee-foto.weebly.com/ )

08/11/14
Gerda Smelik: Superwebsite
Dag Nel, gefeliciteerd met je prachtige website! Hartelijke groet, Gerda

08/11/14
lian flikkema: nieuwe site
Nel, De site is prachtig. Alles is in evenwicht. De verstilling in je werk vind je ook op de site terug. En daardoor versterkt alles zich. Veel succes en vooral veel plezier. L.

08/11/14
Wijnand van Buuren: Website
Ha Nel. Aan het maken van een website ben ik zelf nog nooit begonnen. Zo handig ben ik bij lange na niet met dit type toepassing. Wanneer ik er ooit aan begin, vormt de website die jij hebt gecreeerd zeker een inspiratiebron want het geheel ziet er hartstikke mooi uit. En je opnamen zijn zoals ik die ken: prachtig. Ook nog gefeliciteerd met de expositie in Steenwijk waaraan je fotografische bijdragen hebt geleverd. Dat zal je goed hebben gedaan dat je werk ook voor een groot publiek toegankelijk is. Hartelijke groeten, Wijnand.

08/11/14
Reinier van den Born: Site
Ha Nel, Ik was je site nog niet eerder tegengekomen, ziet er erg mooi uit! De foto's met jou herkenbare stijl komen hier goed tot zijn recht. Complimenten en ga zo door! Groeten Reinier.

08/11/14
Hendrika Puntdroad: mooi
Nel, wat heb je een mooie webstek. Ik heb er heel kritisch naar gekeken en heb er niets op aan te merken, zelden zo'n mooie site gezien. Heel overzichtelijk, eenvoudig van opmaak, er staat niet meer op dan nodig, er staan ook niet te veel foto's op zodat je het overzicht blijft houden, werkt lekker snel. En bovenal: geweldig mooie foto's. Een dikke pluim van mij voor het geheel!!!

08/11/14

Je kunt hier een nieuw bericht aan het gastenboek toevoegen:


Copyright © 2017 Nel Talen. Alle rechten voorbehouden.